Somn pane, in sos tomat si usturoi

de Ina in Peste, 7 Iul 2011 | 8246 vizualizari

 

N-am cuvinte.......

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati de somn
  • 5 oua
  • 200 g pesmet
  • sare
  • piper
  • sos tomat  cu usturoi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn pane, in sos tomat si usturoi:

Dupa ce curatam si portionam pestele, spalam bine bucatile si  le scurgem de apa. Presaram putina sare, lasam 10 minute, apoi scurgem  lichidul lasat de bucatile de peste , presand in palme fiecare bucata de peste.

Batem ouale cu un praf de sare si piper. Trecem bucatile de peste prin pesmet, apoi prin ou si iar pesmet, lasand fiecare bucata la zvantat, cca. 5 minute ( pesmetul va absorbi oul si se va usca, formand o crusta in jurul feliilor de peste ) 

Prajim pestele in tigaia Dry Cooker ( se poate si in ulei, dar eu prefer varianta fara ), dupa ce mai trecem odata bucatile prin ou batut. Scoatem bucatile de peste pe un prosop de hartie, pentru a absorbi surplusul de grasime.

Servim pestele cald, alaturi de sos tomat cu usturoi.

 

TIPS-URI

1

Alternand impregnarea in pesmet si ou, de mai multe ori, vom obtine o crusta frumoasa la suprafata pestelui

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn pane, in sos tomat si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Ina 1

08.07.2011, 13:33

Licuta, socra-miu mai pescuia, eu nu Acum nici el nu mai merge la pescuit... Dar avem de unde procura

Ina 1

08.07.2011, 13:35

Medi' Poate eram acasa, urato, de ce n-ai dat un semn? Nu te mai iubesc

MotanLaOale 1

08.07.2011, 21:43

bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu lamaie, unt si verdeata